De lesmethode

Binnen de pianolessen doceer ik in verschillende muziekstijlen, denk hierbij aan klassiek, popmuziek, blues, jazz en nog veel meer. Als docent heb ik veel ervaring met beginnende pianisten, van jong tot oud. Maar ook voor hen die het pianospelen na vele jaren weer willen oppakken. Ik kan daarin opleiden tot niveau aanvang conservatorium. Bij beginnende leerlingen zijn sommige muziekstukken nog te moeilijk. Is er een muziekstuk dat je graag wilt spelen, maar dat nog net te hoog gegrepen is. Dan schrijf ik dat voor je uit, afgestemd op jouw niveau.


Natuurlijk is het bij pianospelen belangrijk om de basis goed te beheersen. Tijdens de eerste lessen wordt daarom aandacht besteed aan de piano als instrument: Hoe werkt een piano nu precies? Wat zijn de verschillen tussen de pianotoetsen? Wat doen de pedalen? Daarnaast starten we in de eerste lessen al met het leren lezen van muzieknoten. Ook wordt er een begin gemaakt met samenspel op de piano, zodat je ervaring opbouwt met klank, timing en ritme.


Sommige leerlingen vinden het leuk om toe te werken naar een optreden. Bijvoorbeeld op school, voor kerst of met de eindmusical. Het is leerzaam om podiumervaring op te doen. Hierin laat ik leerlingen altijd de vrije keus. Mocht je het leuk vinden om op te treden, dan kunnen we dit in de lessen samen voorbereiden.

Lees hier verder wat je nodig hebt je om pianoles te kunnen starten.

Update

Op dit moment zijn er helaas geen lesplekken beschikbaar. Mocht de situatie in de toekomst wijzigen dan zal dat op de website vermeld worden.